Battlefieldtour & Bootcamp

Battlefieldtour Hürtgenwald:

 

De slag om het Hürtgenwald heeft ongeveer een half jaar geduurt en heeft  meer dan 65 000 slachtoffers op zijn naam. Hij wordt ook vaak de vergeten slag genoemd, mede doordat hij overschaduwt wordt door de operatie Market-Garden en het Ardennen offensief.

 

Deze BFT neemt u mee naar de Kalltrail in het Hürtgenwald. Daar heeft van 02 tot 13 November zich een zeer bloedig gevecht afgespeeld tussen de Duitse 116de panser-infanterie divisie en de Amerikaanse 28ste infanterie divisie.

Dit gevecht heeft zich afgespeeld Bij de dorpjes Vossenack, Kommerscheidt en Schmidt. met in het midden een diep uitgeslepen dal van de Kall rivier, Een zij-rivier van de Roer.

 

 Tijdens deze BFT wordt u op locatie uitgelegd hoe het gevecht daar in 1944 ter plekke is verlopen.

De BFT is leerzaam omdat van de fouten die men toen gemaakt heeft, men nog steeds kan leren.

 De BFT is ook fysiek relatief stevig te noemen. Niet zozeer door de afstand van ongeveer 9 km maar ook zeker door de te overwinnen hoogte verschillen en de onverharde paden.

Natuurlijk is de BFT ook vooral leuk om deze met vrienden of collega's te volbrengen.

 

De BFT start om 1000 uur en duurt tot ongeveer 1500 uur Er zijn geplande tours waar u als individu kunt deelnemen maar u kunt ook met ongeveer 16 vrienden en/of collega's een eigen tour reserveren.

Neem gerust contact met ons op.

Re-enectment Bootcamp:

 

Veel re-enactors leggen hun ziel en zaligheid in hun hobby. Aan motivatie geen gebrek! Echter vaak heeft de re-enactor weinig of geen militair inzicht en ervaring. 

 

Wij bieden een bootkamp van enkele dagen aan voor groepen van 8 tot 16 personen.

Met daarin enkele aantrekkelijke onderwerpen zoals:

- tactiek

- verplaatsingen te voet

- Het maken van een opstelling

- PT 

- etc. etc

 

Deze bootcamp heeft een serieus karakter. Hij zal uw inzicht en meer diepgang geven die u in uw volgende battles of displays kunt gebruiken om de kwaliteit van uw re-enactment te vergroten.  Hij staat in het teken van  U.S. re-enactment. En is geensins bedoelt als verkapte paramilitaire training.

Uiteraard is er ook plek en ruimte voor plezier.

 

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.